2024-05-01 ST | Miroslav Macek (✝️79) | Madrid, ATP: Lehečka porazil Nadala ve dvou setech.

798. den⚡🇷🇺⚡⚔️ 🇺🇦✌️💙💛 III. rok

Dnes zemřel jeden ze zakladatelů a dlouholetý místopředseda ODS MUDr. Miroslav Macek (✝️79). V době rozpadu Československa v roce 1992 byl místopředsedou federální vlády a vedl ministerstvo práce a sociálních věcí. |čtk| |novinky| |wiki|

S Miroslavem Mackem jsem se osobně neznal. V pravicovém politickém spektru se ovšem mnoho tak sečtělých a argumentačně přesvědčivých osobností od roku 1989 neobjevilo. I proto ho jeho méně, avšak všeho schopní odpůrci okopávali pokryteckými moralistickými frázemi. Na víc se nezmohli, neboť v politickém rozhledu a diskusi mu často nesahali ani po kotníky. Čest jeho památce.
Je nepřípustné, abys měl v tomto okamžiku rozepnuté sako. Navíc, vláda je odpovědná Sněmovně parlamentu a ne prezidentovi. Takže nejprve jsi měl seznámit s klíčovým dokumentem Sněmovnu, až pak prezidenta. Pokud by to prezidenta samotného ták moc zajímalo, má možnost kdykoliv navštívit Sněmovnu a poslechnout si tě přímo tam. Takže, ani v tomto případě neplatí ňáké tvoje výklad ‚společenského chování‘, ale chápu, že jste v TOP09 ňácí divní všichni.
Reforma důchodového systému je klasická ukázka rozdílného přístupu odpovědných a populistických politiků k jakémukoliv problému. A jsem rád, že naše vláda se k problému postavila odpovědně a přes dílčí rozdílné názory na konkrétní věci se na potřebě důchodové reformy i způsobu jejího provedení shodla. Jde o vyvážené změny, které zajistí důstojný důchod budoucím penzistům, aniž by poškodily ty současné. A přestože současná opozice s vlastním návrhem nepřichází a ten náš kritizuje, ve skutečnosti jsou nepochybně rádi, že se dlouho odkládaného problému konečně někdo ujal.
Už 20 let jsme Evropané nejen s velkým E, ale dokonce i s velkým U! 🇪🇺 A taky s daleko většími možnostmi a výhodami. Na dalších 20 let bych nám přál více té Ódy na radost, že jsme součástí Unie, kde země můžou společně dokázat víc, než by zvládly každá zvlášť. A je jen na nás, za jaký konec tu spolupráci na naší evropské budoucnosti chytneme. Věřím, že u voleb 7. a 8. června ukážeme, že za ten správný.
„Díváme se dopředu,“ protože pohled na naše činy nás děsí. A je proč. Taková mladá tlustá čára za vlastní minulostí. Když máš hlavu až po uši v korytu, nemůžeš se otočit, ani nevidíš do zpětných zrcátek. Ale pořád sešlápnutý pedál plynu. Mládí vpřed! Staří ať klidně chcípnou, že Olgo! 🤨

Brno Patriot, Jogger, Biker, Reader, Scribbler, Avid Fan of Motorcycles, Science, Cosmology and UFO Phenomenon.

Zasláno do Komentáře
Jiří Kuběna, básník
"Vždycky jsem cítil ponížení, že musím do nějakých obskurních rubrik psát: národnost česká, když jsem Moravan, ne Čech. Moje vlast je Morava a žádné Čechy, a už vůbec ne infámní, hrůzné, bohorouhačské Česko, ten obludný výplod našeho zdivočelého, prohnilého, nekonečně zkorumpovaného, nestoudného, každou sebemenší hodnotu okamžitě špinícího, rozkládajícího, relativizujícího liberalismu."
Květen 2024
Po Út St Čt So Ne
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejnovější příspěvky
Archiv

Got anything to say? Don’t hesitate. But my reaction is not legally enforceable.
GEE2ER at HOTMAIL dot COM

  • 153 718 hits @ this blog
Follow DIES DIEM DOCET #jasamprvni™ on WordPress.com

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Připojte se k 122 dalším odběratelům