2024-05-06 PO | Pražská učitelka Martina Bednářová, která čelila obžalobě z popírání ruských válečných zločinů na Ukrajině, potrestána nebude.

803. den⚡🇷🇺⚡⚔️ 🇺🇦✌️💙💛 III. rok

Pražská učitelka Martina Bednářová ze ZŠ Na Dlouhém lánu, která čelila obžalobě z popírání ruských válečných zločinů na Ukrajině (z počátku dubna 2022), potrestána nebude. Odvolací soud zamítl odvolání státního zastupitelství, které pro bývalou češtinářku původně žádalo 8-měsíční podmíněný trest a také 5-letý zákaz pedagogické, výchovné či jiné práce s dětmi. Po provedeném dokazování ale nelze učinit závěr v tom smyslu, že by učitelka popírala nějaké konkrétní válečné zločiny či zločiny proti míru. Nenaplnila tak skutkovou podstatu daného TČ. Učitelka s 30-letou praxí po incidentu dostala výpověď, kvůli které se poté se školou soudila. Pracovněprávní spor prohrála, podle soudů totiž svým výkladem porušila školský zákon, interní předpisy školy i zákoník práce. Češtinářka, která se tématu ruské invaze věnovala s žáky 8. třídy v hodině slohu, na svých výrocích trvá. |čtk| |novinky|

U @Vodafone_CZ se můžete spolehnout na to, že pokud začne faceliftovat svoji síť, bedete mít výpadky internetu, když už to nebude připomínat výstavku barevných obrázků, tak to pojede jako pomalý film a jako třešničky na dortu si užijete významných výpadků TV, jako třeba nyní již od poledne. Před MS v hokeji je to super zpráva hlavně pro ty co čekali na akční slevy na TV přijímače. Pokud to nemají i se satelitem, bude pláč a bušení pěstičkami do stolu. A za to, že nás #Vodafone drží pěkně při zemi, se patří poděkovat. Každý poskytovatel by si měl být vědom své výchovné role. U nás bude spousta skromných děvčat a chlapců, kteří nebudou spojovat svůj rozvoj s takovými masovými ‚zbraněmi‘, jako je informační síť nebo televize. Budou si zase pěkně venku vyřezávat lodičky a jimi posílat psaníčka, zapalovat ohně pro kouřové signály nebo je budou rodiče nacházet schované po baráku s tištěnou knihou. Nezapomínal bych ani na hudební nástroje. €vize je stejně zmanipulovaná trapárna a umění hry na kytaru ve válečném stavu, jako by dětičky našly. Když vyrobíš aspoň dva drony denně, můžeš hrát v kostele na varhany, hříšníku. Bude to nádhera.
Ke kauze anonymních akademiků nemám moc co říci, protože s anonymy nemá cenu vést diskuzi. Za sebe bych chtěla moc poděkovat za všechnu obrovskou podporu, které se mně dostalo. Emailů a zpráv mně přišlo tolik, že bude trvat alespoň týden, než na všechny odpovím. Především ale díky za jednoznačnou podporu od Univerzity Karlovy. @CharlesUniPRG, @FSV_UK, @IPS_FSV_CUNI, @imsfsvuk. Jsem strašně ráda, že působím v instituci, která se umí svých zaměstnanců zastat tváří tvář výhrůžkám. Moji nadřízení se k celé věci postavili profesionálně a současně lidsky. Obrovský dík patří studentům a studentkám FSV @pkfsvuk. Od nich si vyjádřené podpory cením strašně moc.
Úplně nejvíce bych chtěla poděkovat svým kolegyním a kolegům z FSV. Vaše telefonáty, zprávy, „náhodné“ návštěvy u mě v kanceláři, magnézium v různých podobách, čokoláda a společné obědy, to je to, co mě nejen posledních pár dní, a už více než půl roku, drží nad vodou. A tímto, doufám, je kauza anonymních akademiků pro mě uzavřená a já se budu moci věnovat učení, psaní, komentování událostí v Izraeli a jeho okolí a tenisu (ne nezbytně v tomto pořadí). (za ten vtip děkuji jednomu ze svých šéfů, který mi ho ráno poslal na povzbuzení).
Zdroj : |čt24|

Příznivci Nočních vlků přijeli do Prahy. Odpůrci této akce: „Vítáme delegáty teroristické federace.“ |novinky|

Brno Patriot, Jogger, Biker, Reader, Scribbler, Avid Fan of Motorcycles, Science, Cosmology and UFO Phenomenon.

Zasláno do Komentáře
Jiří Kuběna, básník
"Vždycky jsem cítil ponížení, že musím do nějakých obskurních rubrik psát: národnost česká, když jsem Moravan, ne Čech. Moje vlast je Morava a žádné Čechy, a už vůbec ne infámní, hrůzné, bohorouhačské Česko, ten obludný výplod našeho zdivočelého, prohnilého, nekonečně zkorumpovaného, nestoudného, každou sebemenší hodnotu okamžitě špinícího, rozkládajícího, relativizujícího liberalismu."
Květen 2024
Po Út St Čt So Ne
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejnovější příspěvky
Archiv

Got anything to say? Don’t hesitate. But my reaction is not legally enforceable.
GEE2ER at HOTMAIL dot COM

  • 153 718 hits @ this blog
Follow DIES DIEM DOCET #jasamprvni™ on WordPress.com

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Připojte se k 122 dalším odběratelům