2024-05-23 ČT | USA-ČR 0:1 | Prezident Pavel měl na uzavřeném okruhu nehodu na motocyklu a je na pozorování v ÚVN. | Pietní místo po střelbě v 12/23 se otevírá veřejnosti ve IV. patře FF UK v Praze. | Pavel Novotný (ODS) musí zaplatit 100.000 Kč a písemně se omluvit ex prezidentovi Zemanovi za přání smrti a urážky ve videu. | Zetor Tractors propustí ke konci 7/24 ~160 lidí ze 300 zaměstnanců.

820. den⚡🇷🇺⚡⚔️ 🇺🇦✌️💙💛 III. rok

Prezident Petr Pavel se dnes zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si krátké pozorování v Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN) v Praze. |čtk| |novinky|

Starosta pražských Řeporyj Pavel Novotný (ODS) se musí omluvit ex prezidentovi Miloši Zemanovi za to, že jej loni ve videu na sociální síti TikTok vulgárně urážel a přál mu smrt. Musí Zemanovi také zaplatit 100.000 Kč. |novinky|

Brněnský výrobce traktorů Zetor Tractors propustí ke konci 7/24 160 lidí, tedy >1/2 ze současných 300 zaměstnanců. Jako důvod hromadného propouštění je změny ve výrobě. Zetor loni na podzim oznámil, že v Brně ukončí výrobu vlastních motorů a převodovek, zůstane vývoj, marketing, obchod a sestavování traktorů pro Evropu a USA. Změna výroby je naplánovaná od roku 2025. Zetor snižuje počty zaměstnanců už 10 let. Ještě v roce 2014 měl 783 zaměstnanců.
Dále optimalizuje obchodní model včetně afilací a dceřiných společností v zahraničí. Tyto kroky znamenají výrazný pokles nákladů – meziročně o >200 mil. Kč. Díky tomu se Zetor po krizových letech vrátí v roce 2025 zpět do zisku. |novinky|

Btw k ty Sparte a Plzni.v Anglii, kdyz je jakykoli incident na hristi (vbehnuti fanouska atd.) televize nikdy nedava zaber do prenosu. Protoze proste nechces aby se to objevilo v novinach, kolovalo to po sitich nebo si to dotycnej vystavoval. To, ze rezie strihne jako tady na dva spartany jak rezou nejakyho nebozaka na nejaky hools tancujici po hristi je tam uplne nemyslitelny. A myslim, ze z dobrych duvodu.

EDIT: Tak nejvetsi problem tohohle postu pry je, ze jsem nepochopil, kdo v ty hromade byl nahore a kdo dole. Takze pro poradek- nahore byli z Plzne a pod nima spartan. Coz je pochybeni pro priznivce klubu zasadni (a ja to chapu) ale pro random divaka dost nepodstatne. Ale vzhledem k tomu, ze ten post nebyl primarne o tom mi to snad bude prominuto….
Čeští hokejisté si zahrají na domácím mistrovství světa v Praze o medaile. Ve čtvrtfinále porazili Američany 1:0, v čase 26:29 rozhodl v přesilové hře svou premiérovou brankou v národním týmu Pavel Zacha. V sobotu budou hrát o finále se Švédskem od 14:20. Druhým čistým kontem na turnaji i v reprezentaci pomohl k úspěchu brankář Lukáš Dostál, připsal si 36 úspěšných zákroků. |čtk| |sport|
Hele, pane @Svoboda_Slavek já jen, že tenhle rozhovor je z února a dneska je… konec května. Já vím, že toho máte moc, ale jako není třeba slibovat, co nemůžete splnit. A čistě mezi náma- pokud si město nedokáže poradit s jedním stánkem dezolátů načerno postaveným na chodníku, jak si asi poradí s důležitýma věcma?
Rusko jednostranně přistoupilo ke změně námořní hranice s Litvou a Finskem v Baltském moři, jak se uvádí ve vyhlášce zveřejněné na internetových stránkách ruské vlády. Litva a Finsko na rozhodnutí Ruska ohledně námořní hranice zatím nereagovaly a jednostranné rozhodnutí Ruska nebylo ani mezinárodně uznáno. Rusko si hodlá přivlastnit vnitrozemské mořské vody ve východní části Finského zálivu a u měst Baltijsk a Zelenodradsk v Kaliningradské oblasti, uvádí se ve výnosu, který připravilo ruské ministerstvo obrany. Prostřednictvím výnosu chce Rusko změnit zeměpisné souřadnice, které měří šířku ruského teritoriálního moře a oblast v blízkosti pobřeží a ostrovů. Rusko hodlá změnit zeměpisné souřadnice u ostrovů Sommers, Jahi, Rodsher, Malý Tyuters, Vigrund a Gogland a také u severního mysu na řece Narvě poblíž státní hranice s Finskem. Rusko ve svých návrzích změn rovněž přehodnotilo oblasti v blízkosti Kurského a Viselského rozvodí a Taranského mysu na hranici s Litvou. Ve výnosu se uvádí, že předchozí zeměpisné souřadnice byly údajně zaznamenány na základě námořních navigačních map malého měřítka, které vycházely z výzkumů 20. století a „neumožňují určit vnější hranici vnitřních mořských vod“ Ruska. Platné zeměpisné souřadnice, stanovené výnosem Rady ministrů SSSR v roce 1985, „plně neodpovídají současné zeměpisné situaci“, uvádí se v dokumentu.

Brno Patriot, Jogger, Biker, Reader, Scribbler, Avid Fan of Motorcycles, Science, Cosmology and UFO Phenomenon.

Zasláno do Komentáře
Jiří Kuběna, básník
"Vždycky jsem cítil ponížení, že musím do nějakých obskurních rubrik psát: národnost česká, když jsem Moravan, ne Čech. Moje vlast je Morava a žádné Čechy, a už vůbec ne infámní, hrůzné, bohorouhačské Česko, ten obludný výplod našeho zdivočelého, prohnilého, nekonečně zkorumpovaného, nestoudného, každou sebemenší hodnotu okamžitě špinícího, rozkládajícího, relativizujícího liberalismu."
Květen 2024
Po Út St Čt So Ne
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejnovější příspěvky
Archiv

Got anything to say? Don’t hesitate. But my reaction is not legally enforceable.
GEE2ER at HOTMAIL dot COM

  • 153 775 hits @ this blog
Follow DIES DIEM DOCET #jasamprvni™ on WordPress.com

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Připojte se k 123 dalším odběratelům