prOtOkOl [po.13.09.2021] POLITICKÉ MRTVOLY Babiš Arenberger Blatný Prymula Vojtěch Havlíček Schillerová Brabec Benešová Dostálová Faltýnek Hamáček Maláčová Toman Onderka Valachová Hašek #ano2011 #cssd #stb #gubernie #covid19cze #VladaZmarenychZivotu

Pozitivita testů [%] 2,18 -1,5
Reprodukční číslo1,19-0,19
7d/100ktab.⇧0
Nákazatab.⇧ +136
Hospitalizacetab.⇧+10
Úmrtítab.⇧+1

CZE [novinky] Reprodukční číslo, které ukazuje, jak rychle se nákaza v ČR šíří, za neděli kleslo na 1,19 z předchozí hodnoty 1,38. Je to už 2. výraznější pokles v řadě.

CZE [novinky] Půl milionu seniorů je bez vakcíny. Chybí kampaň státu, zlobí se lékaři.

CZE [irozhlas] Nákupy ochranných pomůcek v Číně budou mít více než po roce dohru u soudu. MV vedené Janem Hamáčkem (ČSSD) totiž podalo žaloby na firmy, které státu nezaplatily za dopravu zdravotnického materiálu leteckým mostem během I. vlny koronaviru. A další žalobu resort ještě chystá. Celkem bude od neplatičů vymáhat 8.000.000 Kč. V problémech jsou firmy: Respilon Group, Inexport a Cedes Logistik. Jana Zimová (ředitelka Respilon Group Brno) tvrdí, že doprava ochranných pomůcek leteckým mostem měla být zdarma: „Byla to gentlemanská domluva.“ Respilon totiž podle ní na oplátku daroval státu nanoroušky za 1.500.000 Kč korun, podle vnitra to ale firma nedoložila.

CZE [novinky] Cena elektřiny na burze dramaticky roste. Odběratelům může zdražit o tisíce. V pátek na středoevropské energetické burze Power Exchange Central Europe (PXE) poprvé překonaly hranici sta dolarů, tedy zhruba 2.530 Kč za megawatthodinu.

CZE [mediář] ČT a ČRo startují horkou fázi předvolebního vysílání. Model ČT čelí kritice. ČT dnes uvede I. ze svých celkem 15 předvolebních debat. Po následujících 14 pracovních dní poběží vždy od 20.15 na ČT24 téměř dvouhodinová diskuse věnovaná vždy jednomu z krajů ČR. Série vyvrcholí superdebatou s republikovými lídry.

CZE [aktuálně] Volební programy pod lupou. Daně půjdou nahoru, strany to voličům tají.

CZE – BRNO [deník] Nové koleje, lávka: podívejte se, jak pokračují práce na trati do kampusu v Brně. Uvedení nové trati do provozu je naplánováno na konec roku 2022. Práce pokračují bez zpoždění.

Brno Patriot, Jogger, Biker, Reader, Scribbler, Avid Fan of Motorcycles, Science, Cosmology and UFO Phenomenon.

Zasláno do Austrálie, Brno, Buchtík Martin - Sociolog STEM a MeSeS, Cedes Logistik, Covid19 | SARS-CoV-2, Dodavatelé zdrav. pomůcek a materiálu, Elektřina, Energetika, Energie, Francie FRA F, Hamáček Jan - ČSSD, Inexport, Kampus Brno, Marketing, MOC - Maloobchodní ceny Spotřebitelské, MV - Ministerstvo vnitra, MZd - Ministerstvo zdravotnictví, Nemoci, Novinky.cz, Opatření vlády proti Covid19, Pomůcky a materiál pro zdravotnictví, PXE - Power Exchange Central Europe, Respilon Group Brno, STEM, Testování pro Covid19, Utility Média, Vakcinace Očkování proti Covid19, Václav Havel, Vláda, Volby, Volejbal, Vymětalíková Darina, Zdraví, Zimová Jana, ředitelka Respilon Group Brno, Řezníček Martin ČT, Čína, Česká republika CZE, ČeskéNoviny.cz, ČRo - Český rozhlas, ČSSD, ČT - Česká televize, ČT24
Jiří Kuběna, básník
"Vždycky jsem cítil ponížení, že musím do nějakých obskurních rubrik psát: národnost česká, když jsem Moravan, ne Čech. Moje vlast je Morava a žádné Čechy, a už vůbec ne infámní, hrůzné, bohorouhačské Česko, ten obludný výplod našeho zdivočelého, prohnilého, nekonečně zkorumpovaného, nestoudného, každou sebemenší hodnotu okamžitě špinícího, rozkládajícího, relativizujícího liberalismu."
Září 2021
Po Út St Čt So Ne
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Nejnovější příspěvky
Archiv

Got anything to say? Don’t hesitate. But my reaction is not legally enforceable.
GEE2ER at HOTMAIL dot COM

  • 153 801 hits @ this blog
Follow DIES DIEM DOCET #jasamprvni™ on WordPress.com

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Připojte se k 124 dalším odběratelům