Není to špatný týden

Nejprve dostala od vedení Prahy (Hřib PIR, Čižinský PSO, Krausová PIR, Marvanová klub TOP09-STAN) konečně přes držku dlouhodobě drzá Čína, když bylo ohlášeno vypovězení „sesterské“ smlouvy s Pekingem. Hlavním důvodem byly nepřijatelné výhružné reakce čínského zastoupení na snahu pražského magistrátu vyndat se smlouvy politický článek o tom, že Praha uznává „jednotnou Čínu.“ To se obecně bere jako podpora totalitních praktik (politická věznění tisíců osob, pracovní tábory, popravy jako výsledek podivných soudních procesů, obchodování s lidskými orgány, atd.) čínského vedení, které v poslední době eskalují i v Hong-Kongu. To úplně stačí od EU a ČR jako země. Není jediný důvod něco takového ještě eskalovat směrem dovnitř zemí na místní autority, což provedlo při návštěvě čínského prezidenta i přes protesty mnohých politiků a magistrátní opozice tehdejší ANOistické vedení Prahy v čele s celkově ostudnou primátorkou Krnáčovou. Je dobře si pro příští volby nejen na komunální úrovni zapamatovat, že článek o jednotné Číně měl podporu i od ČSSD a ODS. Než odstoupení od smlouvy stačili schválit pražští zastupitelé, sama čínská strana smlouvu s Prahou vypověděla s okamžitou platností. A prý Praha pozná významné následky svých činů. Což nezapomněli vedení Prahy zdůraznit i čínští kolaboranti z řad vysokých politických představitelů ČR, jako je prezident (kdo ví jaké země?) Miloš Zeman, šéf komunistů Vojtěch Filip a ještě několik blafajících pejsků a kočiček okolo.

Aktualizace ve čt 18.10.2019:

Snímek obrazovky 2019-10-18 v 0.11.35

Univerzita Karlova eliminovala trapnou a urážlivou „sponzorskou“ smlouvu s Home Credit (PPF, Kellner), podle které se zavazovala za necelé dva meloun, zdržet se jakéhokoliv jednání, které by mělo za následek dehonestaci jména smluvního partnera. Vzhledem k obrovským aktivitám HC v Číně by to mohlo nasadit náhubek výstupům z některé výzkumné činnosti, kterou součásti UK provádí právě v této asijské zemi. Veřejnost se ozvala a HC raději smlouvu vypověděl sám a s okamžitou platností. Uvidíme, zda se tento trapný a UK ohrožující smluvní akt odrazí na pozici rektora, kterou stále zastává komunistický nomenklaturní kádr z před roku ’89 prof. Zima.

Nakonec týden vyšperkovali v pátek večer nečekaně naši kopálisti: CZE-ENG 2-1 . Bravo. Sebevědomá hra, odvaha a dokonce i kondice. Angláni příliš bílí.
5′. Kane (P) za faul Masopusta v šestnáctce na Sterlinga.
9′. Brabec dorazil míč stehnem do sítě po rohu Jankta.
85′. Ondrášek po zpětné přihrávce Masopusta vstřelil ve své repre premiéře i svůj první branku a to navíc po pouhých 20′ na hřišti, když trenéru Šilhavému perfektně vyšlo střídání už uvaveného Schicka. Přiletěl si na tento zápas z 10.000 km vzdáleného Dallasu.

 

Brno Patriot, Jogger, Biker, Reader, Scribbler, Avid Fan of Motorcycles, Science, Cosmology and UFO Phenomenon.

Tagged with: , , , , , , ,
Zasláno do ANO2011, Diář, Komentáře, ODS, Piráti PIR Pirátská strana, Praha, Praha sobě, Sport, STAN, TOP09, Vzdělání Školy, Čína
Jiří Kuběna, básník
"Vždycky jsem cítil ponížení, že musím do nějakých obskurních rubrik psát: národnost česká, když jsem Moravan, ne Čech. Moje vlast je Morava a žádné Čechy, a už vůbec ne infámní, hrůzné, bohorouhačské Česko, ten obludný výplod našeho zdivočelého, prohnilého, nekonečně zkorumpovaného, nestoudného, každou sebemenší hodnotu okamžitě špinícího, rozkládajícího, relativizujícího liberalismu."
Říjen 2019
Po Út St Čt So Ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Nejnovější příspěvky
Archiv

Got anything to say? Don’t hesitate. But my reaction is not legally enforceable.
GEE2ER at HOTMAIL dot COM

  • 153 801 hits @ this blog
Follow DIES DIEM DOCET #jasamprvni™ on WordPress.com

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Připojte se k 124 dalším odběratelům