Korupční, nikoli zelená saň | Audit Jana Macháčka

Vrabci na střeše si povídají o tom, že do fotovoltaiky má nainvestováno přes různé bílé koně kdejaký poslanec, do skvěle návratného schématu napůjčovaly spoustu miliard banky. Zatímco Německo dokáže včas špatně nastavené podmínky změnit, v Česku zjevně řádí korupční, nikoli zelená saň.

Pořád se jenom mluví o tom, jaký je to průšvih, a nic. Řešení je přitom docela jednoduché: prohibitivní daň. Výkupní ceny měnit nelze, ale do daně nikdo nesmí mluvit ani se proti ní nelze odvolávat či arbitrovat. Daň je politikum a stát na ni má právo. Schválně, jestli ji někdo někdy spustí.

V Česku dochází svým způsobem k unikátu: zelených (či z pohledu Západu mainstreamových) myšlenek se zmocní podsvětí a nastalý průšvih se také svádí na zelené. Když zelení navrhnou podchod pro zvířata pod dálnicí (to je snad normální a rozumné?), betonová lobby udělá rovnou velkorysé zalesněné přemostění za několik miliard. A za to, že se staví drahá dálnice, mohou samozřejmě zelení.

Brno Patriot, Jogger, Biker, Reader, Scribbler, Avid Fan of Motorcycles, Science, Cosmology and UFO Phenomenon.

Zasláno do Energetika, Energie, Etika Mravouka, iHNed.cz, Parlament, Politika, Porucha Selhání Nezdar, Respekt, Společnost, SZ - Strana zelených, Zákon, Zelení, Životní prostředí, Žumpa, Česká republika CZE
Jiří Kuběna, básník
"Vždycky jsem cítil ponížení, že musím do nějakých obskurních rubrik psát: národnost česká, když jsem Moravan, ne Čech. Moje vlast je Morava a žádné Čechy, a už vůbec ne infámní, hrůzné, bohorouhačské Česko, ten obludný výplod našeho zdivočelého, prohnilého, nekonečně zkorumpovaného, nestoudného, každou sebemenší hodnotu okamžitě špinícího, rozkládajícího, relativizujícího liberalismu."
Září 2010
Po Út St Čt So Ne
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Nejnovější příspěvky
Archiv

Got anything to say? Don’t hesitate. But my reaction is not legally enforceable.
GEE2ER at HOTMAIL dot COM

  • 153 801 hits @ this blog
Follow DIES DIEM DOCET #jasamprvni™ on WordPress.com

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Připojte se k 124 dalším odběratelům